Foto: jtp

Twee zwaargewonden bij ontploffing in huis in centrum van Gent

Bij een ontploffing in een woning in Gent zijn twee gewonden gevallen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Wat de ontploffing veroorzaakte, is nog onduidelijk.

De ontploffing gebeurde rond 16.45 uur aan de Filips Van Marnixstraat, vlakbij het Citadelpark in het centrum van Gent.

Bij het incident vielen twee gewonden, melden de hulpdiensten. Volgens de VRT gaat het om een oudere vrouw en haar dochter. Een van hen werd achteraan in de woning aangetroffen, de ander werd in de tuin aangetroffen. Mogelijk probeerden ze nog te vluchten toen de ontploffing gebeurde. Ze raakten zwaargewond, voorlopig is wel onduidelijk precies hoe erg ze eraan toe zijn. De twee werden naar het UZ Gent overgebracht.

Onbewoonbaar

De oorzaak van de ontploffing is nog onduidelijk. Medewerkers van gasmaatschappij Fluvius kwamen ter plaatse, zegt woordvoerder David Callens. 'Ze waren in de buurt aan het werk en hoorden de ontploffing. Ze zijn op eigen houtje ter plaatse gegaan en hebben uit voorzorg het gas afgesloten.' Maar volgens de woordvoerder werden bij eerste nazicht geen spoor van gas gevonden, al is het nog veel te vroeg om een exacte oorzaak aan te duiden.

De straat is afgesloten en de hulpdiensten zijn ter plaatse. Het huis is onbewoonbaar verklaard, maar er is geen gevaar voor de omgeving en geen instortingsgevaar in de woning, aldus de brandweer. Maar de materiële schade is wel aanzienlijk. Een deskundige zal de oorzaak van het incident onderzoeken.

 

In het nieuws