Foto: BELGA

Twee jaar cel gevorderd voor dealende Nederlandse actrice

Het openbaar ministerie heeft twee jaar cel en 8.000 euro boete gevorderd voor de Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) wegens drugsbezit en -handel op het dancefestival Tomorrowland in Boom.

Grives werd op 21 juli samen met Qiturah G. (41) en Nicky P. (39) gecontroleerd aan de ingang van het festival in Boom. De Nederlandse actrice had 1 gram cannabis, 5 XTC-pillen, 15 gram MDMA, 10 gram cocaïne en 2,3 gram ketamine bij. De drugs zaten onder meer verstopt in haar pruik.

Voor de twee Amerikaanse vrouwen eiste de procureur achttien maanden cel en 8.000 euro boete.

De Nederlandse actrice wilde volgens haar advocaat experimenteren. Eerder had Grives verklaard dat de drugs verband hielden met een acteerrol, maar dat ontkende haar advocaat, aldus de krant De Telegraaf. Ze gebruikte de drugs om spanning op te zoeken. ‘Feesten en acteren waren voor mijn cliënte de manier om vrijheid te ervaren’, aldus haar advocaat.

Op haar logeeradres, een Airbnb in Rumst, werden nog veel meer drugs aangetroffen tijdens een huiszoeking. ‘Daar opende zich de grot van Ali Baba’, aldus procureur Ken Witpas. ‘Een grote hoeveelheid aan diverse verdovende middelen lag open en bloot in de twee kamers die ze huurden: 77 XTC-pillen, 1,80 gram hasj, 11,20 gram cocaïne, 11,80 gram amfetamine, 9,80 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,90 gram GHB en 1,20 gram cannabis.’

Grives nam volgens De Telegraaf ook even het woord. Ze zei met stokkende stem dat het haar ‘heel erg spijt’. ‘Mijn roekeloze gedrag heeft mij en mensen uit mijn omgeving geschaad.’ Eerder sloeg de Nederlandse actrice haar handen voor haar gezicht en huilde ze merkbaar.

De uitspraak volgt op 8 november.

Bron: BELGA

In het nieuws

De podcasts van De Standaard