Foto: dSAudio

‘In wijsheid is veel verdriet.’ Wat Etienne Vermeersch in zijn laatste interview zo somber stemde

De gedachten en geschriften die filosoof Etienne Vermeersch naliet, na zijn overlijden begin dit jaar, zijn verzameld in een boek. Daarin staat ook zijn laatste interview.
 

 

 

Begin dit jaar overleed Etienne Vermeersch. Hij was de bekendste filosoof en publieke intellectueel die Vlaanderen ooit had. Journalist Wouter Woussen ging Etienne Vermeersch enkele weken voor hij stierf nog opzoeken en interviewen. Dat laatste interview is nu opgenomen in het boek ‘Nagelaten geschriften’, waarin twee goede vrienden van Vermeersch - Johan Braeckman en Dirk Verhofstadt – de gedachten en geschriften bundelden die hij de wereld naliet. Ze gingen ervoor op zoek in massa’s papieren, dozen en mappen – echte en digitale. Wat hebben ze daar gevonden? En wat leert het ons? Wouter Woussen vertelt.

Meer weten?

De Nagelaten Geschriften van Etienne Vermeersch, samengesteld door Dirk Verhofstadt en Johan Braeckman, zijn uit bij uitgeverij Houtekiet

Reageer

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Mail dsaudio@standaard.be

Credits

Journalist Wouter Woussen | Presentatie Nele Eeckhout | Redactie Fien Dillen, Nele Eeckhout, Joris Van Damme, Wouter Van Driessche | Audioproductie Joris Van Damme | Muziek Brecht Plasschaert | Eindredactie Wouter Van Driessche | Chef Audio Wouter Van Driessche | Extra fragment Terzake, via Beeldarchief VRT

Over deze podcast

Journalistiek om naar te luisteren. Dat is dSAudio. Van maandag tot vrijdag praat een journalist van De Standaard u elke dag een twintigtal minuten bij over een actuele kwestie. Om te beluisteren wanneer lezen geen optie is.

 

 

Voor de beste luisterervaring

Download de app DS Podcast