Kinderontvoering in Dour was verzonnen door de kinderen

Nee, er waren geen vier gemaskerde mannen die woensdag probeerden om kinderen te ontvoeren in Dour. De kinderen hebben het verhaal verzonnen.

Het parket van Bergen opende gisteren een onderzoek na berichten dat gemaskerde mannen woensdag zouden hebben geprobeerd om vier kinderen tussen 5 en 9 jaar te ontvoeren. Ze waren aardappelen aan het oogsten op een veld achter een voetbalterrein, toen er een witte bestelwagen stopte.

Vier gemaskerde mannen probeerden daarop een klein meisje en een kleine jongen te overmeesteren. Maar om de een of andere reden lukte dat niet. Volgens het parket kwamen de getuigenissen van de kinderen inhoudelijk overeen.

Nader onderzoek en nieuwe ondervragingen van de kinderen en hun ouders leerden echter dat het verhaal verzonnen werd door de kinderen. Volgens het parket van Bergen waren de kinderen bang dat hun ouders kwaad zouden zijn omdat ze er zo smerig uitzagen na hun activiteiten in het aardappelveld. En dus bedachten ze de ontvoering.

Allicht hadden ze niet verwacht dat hun verhaaltje zo’n proporties zou aannemen dat de politie erbij betrokken zou worden.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen