Foto: BART DEWAELE

Leuvense burgemeester legt sluitingsuur op aan ongehoorzame caféhouders

Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) dreigt met een sluitingsuur voor cafés die geen maatregelen treffen, om te vermijden dat jongeren op weg naar school ’s ochtends geconfronteerd worden met dronken cafébezoekers.

De Leuvense rector Luc Sels had donderdag op ROBtv scherpe kritiek geuit op het feit dat er ‘s morgens op de Oude Markt nog steeds cafés open zijn terwijl er leerlingen passeren op weg naar hun school en getuige zijn van klanten ‘met zichtbaar overmatig drankgebruik’.

Sels vindt dat er zich politionele maatregelen opdringen om dergelijke zaken in de toekomst te vermijden. Hij pleitte voor een sluitingsuur voor cafés. Maar dat wil Ridouani niet.

‘Ridouani wil geen algemeen sluitingsuur voor cafés omdat het probleem zich dan verplaatst naar late kotfeesten’, zegt woordvoerster Margot Hollevoet. ‘Hij vindt het echter niet kunnen dat scholieren ’s morgens geconfronteerd worden met drankmisbruik en zal in een politiereglement horecazaken verplichten tegen dat uur terrassen te kuisen en klanten binnen te houden. Cafés die zich hieraan niet houden krijgen een sluitingsuur opgelegd. Het probleem doet zich nu enkel voor op de Oude Markt.’

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen