Foto: Belgaimage

Helikopter ingezet in zoekactie naar twee vermiste duikers aan Belgische kust

De zoektocht naar twee recreatieve duikers die vermist raakten aan de Frans-Belgische kust gaat maandag verder. Na overleg tussen de betrokken Belgische en Franse diensten werd beslist een Franse helikopter in te zetten.

De zoekactie naar twee duikers werd zondagavond stopgezet, omdat de kansen om hen te vinden te klein geworden waren. Alle boten werden teruggeroepen, maar het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) meldt dat de zoekactie maandag verder gaat met een helikopter van de Franse marine.

De twee duikers, een man en een vrouw die doken naar een wrak, vertrokken zondagmiddag met een bootje naar Frankrijk om daar te gaan duiken. Ze gingen in het water ter hoogte van Nieuwpoort, zo’n 12 à 15 kilometer van de kust. Sinds 14.00 uur zijn beiden vermist.

Er werd zondag een grote reddingsactie opgezet, met een NH-90 helikopter, verschillende reddingsschepen van VLOOT en Ship Support. Rond 18.45 uur gingen twee duikers van defensie, bijgestaan door zes recreatieve sportduikers die zich spontaan hebben aangemeld, nog op zoek naar de vermisten.

Omdat de duikers vlak op de grens met Frankrijk doken naar een wrak, werd ook het MRCC van Cap Gris-Nez in Noord-Frankrijk op de hoogte gebracht. Het wrak zou erg populair zijn bij recreatieve duikers. 

Bron: BELGA
In het nieuws