Foto: Kris Van de Sande voor Natuur en Bos

Natuur en Bos opent eerste ‘natuuroase’ nabij Waaslandhaven

In natuurgebied de Lisdodde in de Beverse deelgemeente Kallo heeft het Vlaams Agentschap Natuur en Bos vrijdag een groene oase geopend, bedoeld om te ‘bosbaden’.

Het concept van bosbaden vindt zijn oorsprong in de jaren 80 in Japan. Het is een vorm van natuurbeleving die stress zou verminderen en weerbaarheid verhogen. Natuur en Bos plaatste in Kallo houten objecten, ontworpen door Atelier Sam Ponette en Atelier Nauwau, die bezoekers begeleiden om tijdens een wandeling tot rust te komen.

‘Op mijn job krijg ik zelden een moment om op adem te komen, maar in het bos kan ik hectische werkdagen achter me laten’, zegt administrateur-generaal Marleen Evenepoel van Natuur en Bos. ‘Dan kom ik een uurtje of twee wandelen en neem ik op een bankje de omgeving in me op. De omringende natuur is elke dag anders en dat brengt me meteen tot rust. Met de natuuroases wil ik die ervaring delen met zo veel mogelijk mensen.’

De natuuroases kaderen in de campagne Natuurlijk goed. Natuur en Bos wil de natuur naar voren schuiven als medicijn tegen allerlei kwaaltjes. Dit jaar werden al zes natuuroases geopend in Vlaanderen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Weg met septemberstress. Beluister onze podcast over natuuroases. ???? Het is wetenschappelijk bewezen dat een bosbad van een halfuur stress vermindert en je mentale weerbaarheid verhoogt. Perfect dus tijdens de drukke septembermaand. Maar hoe doe je dat precies, bosbaden? In onze podcast legt de Finse bosbadgids Katriina Kilpi dat haarfijn uit aan Radio1-journalist Anke Van Meer. Vandaag opende een nieuwe natuuroase in de Lisdodde in Kallo. Natuur en Bos heeft nu zes natuuroases, zes unieke plekjes waar bezoekers met al hun zintuigen de natuur kunnen beleven om lichaam en geest tot rust te brengen. Je volgt een bewegwijzerde lus van ongeveer 2 kilometer met onderweg houten objecten van Atelier Sam Ponette en Atelier Nauwau. Daar kun je op zitten, liggen, hangen en de juiste oefeningen doen om tot rust te komen. Download de podcast op natuurenbos.be/natuuroases > ----- #nostress #september #natuuroases #natuuroase #bosbaden #bosbad #forestbathing #zoniënwoud #stropersbos #eversambos #lisdodde #bosland #podcast @visitbosland @forestmindedkatriina @ankevanmeer @visit_antwerp @nauwau @atelier_samponette (© Kris Van de Sande)

A post shared by Agentschap voor Natuur en Bos (@natuurenbos) on

Bron: Belga

De podcasts van De Standaard