Foto: Photo News

US Open: Elise Mertens zonder problemen naar kwartfinales

Elise Mertens (WTA-26) heeft zich probleemloos geplaatst voor de kwartfinale van de US Open. De Limburgse haalde het van thuisspeelster Kristie Ahn (WTA-141) met overtuigende cijfers: 6-1, 6-1.

Mertens ging twee keer al heel vroeg in de set doorheen de opslag van een flink ingepakte Ahn, een voordeel dat ze niet meer zou afgeven. Na nauwelijks een half uur had ze de eerste set al op zak: 6-1. Ook in de tweede set zorgde de Amerikaanse amper voor weerwerk, Mertens bedreigen zat er voor haar niet in. Mertens gaf tot nu toe in vier partijen nog geen set prijs.

Na de wedstrijd feliciteerde tegenstandster Kristie Ahn Mertens met haar intelligente spel. "Ze had een tactiek en heeft die goed toegepast. Het was zelfs een beetje vreemd, want ik had niet de indruk dat ik zo slecht speelde." 

Mertens zelf klonk na haar overwinning een beetje verrast: "Het was echt een moeilijke match. Ik had niet verwacht dat ik zo goed zou spelen in de eerste set. Ik was echt heel agressief. Ik gaf haar (Ahn) niet de gelegenheid om in de rally te komen. Ik kan niet zeggen dat het zo vlot liep voor mij tot vandaag', aldus Mertens nog. 'Ik probeer gewoon heel gefocust te zijn wanneer ik op het veld sta. En ik kijk niet verder dan het volgende punt."

Elise Mertens neemt het in de kwartfinale van de US Open op tegen de Canadese Bianca Andreescu (WTA-15). Zij versloeg in New York in de vierde ronde de lager gerankte Amerikaanse Taylor Towsend (WTA-116) in drie sets: 6-1, 4-6 en 6-2 na 1 uur en 55 minuten.

Elise Mertens kan zich voor de tweede keer in haar carrière voor de halve finales van een Grand Slam plaatsen. Vorig jaar deed ze dat op het Australian Open.

In het nieuws