New Yorkse balletdansers nemen het op voor prins George

Prins George zal (nog steeds) balletlessen volgen dit schooljaar, en dat vond de Amerikaanse presentatrice Lara Spencer opvallend: ‘we zullen zien hoe lang dat duurt’, zei ze. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de New Yorkse balletwereld.

Lara Spencer presenteert de ‘Good Morning America’ ochtendshow op ABC, en nam enkele dagen geleden het curriculum van de Britse prins George op de korrel. Die start in september weer met school, zoals alle andere kinderen, en krijgt een resem vakken voorgeschoteld: van kunst, Frans, geschiedenis, muziek tot ballet. Hoewel dat geen nieuws is - prins William zei eerder al dat zijn zoon van balletles houdt - kwam het ter sprake in de ochtendshow van Spencer.

Toen ze over de balletles van de prins sprak begon het publiek te lachen. Waarop Spencer meelachte en zei: ‘Ik heb nieuws voor u, prins William, we zullen zien hoe lang dat duurt’.

 

Spencer kreeg heel Twitter én Instagram over zich heen, en excuseerde zich uiteindelijk ook voor haar commentaar. Niettemin liet de New Yorkse balletwereld nog van zich horen, met een protestactie op Times Square in New York, vlak bij Broadway. Zo’n driehonderd dansers kwamen opdagen.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen