Foto: BELGA

Lotto Soudal schorst Kevin De Weert na “incident” aan vooravond van Vuelta

Opvallend bericht van Lotto-Soudal: performance manager Kevin De Weert wordt met onmiddellijke ingang geschorst voor de duur van de Vuelta. Een donderslag bij heldere hemel nadat de voormalige bondscoach dit seizoen pas was binnengehaald door de Belgische ploeg en daar veel lof oogstte met zijn aanpak.

LEES OOK. COMMENTAAR. Als Lotto-Soudal echt een warme familie is, probeert het Kevin De Weert te helpen

“Naar aanleiding van een incident aan de vooravond van de Vuelta en na een eerdere waarschuwing, heeft het management van wielerploeg Lotto Soudal beslist om haar Performance Manager, Kevin De Weert, met onmiddellijke ingang voorlopig te schorsen voor de rest van de duur van de wedstrijd”, klinkt het. “Het ploegmanagement zal verder geen commentaar geven tot er een gesprek plaats vindt tussen General Manager John Lelangue en Kevin De Weert, na zijn terugkeer in België.”

Boven zijn theewater

Het incident waarvan sprake vond plaats vrijdagavond in Torre del Pla: de voormalige bondscoach zou toen boven zijn theewater het rennershotel zijn binnengekomen.

Zondag kwam ploegleider Marc Wauters hem vervangen – wat al raar was –, maar de leiding van het team stelde toen dat het logisch was dat De Weert, eenmaal de ploegentijdrit achter de rug, afgelost werd door de Limburger die tweede ploegleider is naast Mario Aerts. Bij Lotto-Soudal gaven ze aan dat De Weert – wiens werk als performance coach geloofd wordt – zou terugkomen voor de tijdrit van dinsdag. Niet dus.

De 37-jarige Weert ging eind vorig jaar aan de slag bij Lotto Soudal. Voordien was hij de Belgische bondscoach.

De podcasts van De Standaard