Foto: belga

Eerste deelnemers hebben de Dodentocht al achter de rug

In Bornem zijn vanochtend al de eerste (lopende) deelnemers van de Dodentocht over de finishlijn gekomen. Dat mocht zoals steeds pas om 7 uur en er wordt geen winnaar aangeduid, want de Dodentocht is geen wedstrijd.

Het was een groepje van een vijftiental lopers dat vanmorgen samen arriveerde. De eerst wandelende deelnemers kwamen later rond de middag binnen.

Maar iedereen heeft nog tot 21 uur vanavond de tijd om aan te komen, 24 uur na het vertrek.

Het 13.000-koppige deelnemersveld bestaat trouwens vooral uit wandelaars.

Het is een erg winderige editie en vandaag wordt er ook regen voorspeld, de temperaturen zijn volgens de organisatie ideaal om te wandelen.

 Eerste deelnemers hebben de Dodentocht al achter de rug
Foto: rr

De Dodentocht is dit jaar aan zijn vijftigste editie toe en heeft sinds vorig jaar een deelnemerslimiet van 13.000 personen om alles veilig te kunnen laten verlopen en de wandelaars steeds voldoende ruimte te kunnen bieden op hun route.

Het parcours is grotendeels hetzelfde gebleven en maakt opnieuw een lus door de regio Klein-Brabant tot het noorden van Vlaams-Brabant (Merchtem en Londerzeel), met start en aankomst in Bornem. Er zijn wel enkele aloude stukken die de voorbije jaren verdwenen waren, opnieuw in de route opgenomen ter ere van de jubileumeditie. Onderweg zijn er tal van controle- en hulpposten waar je even kan uitrusten, je bevoorraden of je laten verzorgen door vrijwilligers van het Rode Kruis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden