De beste films van de week|. Naar China en de ruimte zonder gezeul van koffers

Van Zweden en China tot de ruimte: de bioscoop is vooralsnog de goedkoopste manier om ver van huis te zijn. Dat gezeul met koffers blijft u eveneens bespaard. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Ruben Aerts.
1

Midsommar

Een huivertrip op paddo’s rond een meiboom.


Haal uw fluit boven en blaas een deuntje, dansend in een cirkel. Een jaar na ‘Hereditary’ laat Ari Aster de natte hippiedroom werkelijkheid worden in een Zweedse commune. Of lijkt het alleen maar zo? Met die duivels-briljante Ari weet je dat nooit.

Een interview met regisseur Ari Aster en de recensie >

 

 

2

Solaris

Porren in het onderbewustzijn.


De lang gestorven Andrej Tarkovski is terug van amper weggeweest. Een jaar na de re-release van ‘Stalker’ komt nu ‘Solaris’ opnieuw in de zalen. Kubrick viel destijds als een blok voor dit existentiële vraagstuk. Nu is het aan u om te (her)ontdekken waar de makers van kosmische parels als ‘Arrival’, ‘High life’ en ‘Annihilation’ hun astronautenvlees haalden.

De recensie >

 

 

3

So long, my son

Het drama van de eenkindpolitiek.


Wanneer je aan het einde van je leven terugblikt, lijkt dan alles één rechte lijn naar je oude dag? Of roept de ene herinnering de andere op, en lopen al die aquarellen in elkaar over? De Chinese regisseur Wang Xiaoshuai rekent op het laatste en waagde de gok om zo ook zijn film te structureren: als een kaleidoscoop in plaats van een puzzel. Wie zich overgeeft aan ‘So long, my son’, zit gebeiteld voor een diepe emotionele ervaring.

Een interview met regisseur Wang Xiaoshuai en de recensie >

 

 

4

Apollo 11

Raket naar de maan – de remake.


Een halve eeuw later blijft het verbazen hoe de mens voor het eerst een stap op de maan zette. De adembenemende beelden op het grootste scherm mogelijk roepen ook de vraag op: kunnen we vandaag ook nog het onbereikbare bereiken?

naar de recensie >

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen