Foto: belga

Nieuwe Anderlecht van Kompany kan ook tegen Moeskroen niet winnen

Veel wijzigingen, veel jeugd, goede intenties maar weinig doelgevaar. Het nieuwe Anderlecht van Vincent Kompany heeft ook op de tweede speeldag niet kunnen oogsten. het bleef 0-0

Al voor de aftrap werd duidelijk dat de paleisrevolutie van Vincent Kompany bij Anderlecht in Moeskroen nog een stapje verder gezet zou worden. Thomas Didillon, Sebastiaan Bornauw, Elias Cobbaut en Hotman El Kababri verdwenen uit de basisploeg en vlogen regelrecht naar de tribune. Enter Hendrik Van Crombrugge, Philippe Sander, Sieben Dewaele en Edo Kayembe. Voor die eerste drie was het hun debuut in de paars-witte kleuren.

Na rust ging het tempo naar beneden en kreeg Anderlecht het nog moeilijker om aan kansen te komen. Bijna zorgde thuisspits Sami Allagui vlak na rust zelfs voor een verrassing, maar Van Crombrugge verkleinde zijn hoek goed en wierp zijn lichaam voor de bal. Paars-wit ging aan het wisselen: Samir Nasri kwam erin voor Yari Verschaeren, eerder was Luka Adzic ook al Gerkens komen aflossen voorin. Verder dan een vrije trap van Michel Vlap - Moeskroen-doelman Vaso Vasic hoefde geen mirakels te verrichten - kwamen de Brusselaars niet.

Terwijl de thuisploeg langzaam maar zeker overnam, moest een aangeslagen Sander plaatsruimen voor de amper 16-jarige Marco Kana. Les Hurlus kregen zowaar nog enkele kansen om de drie punten thuis te houden, maar Dimitri Mohamed en daarna ook Noë Dussenne trapten al te wild over. Door het gelijkspel blijft Anderlecht onderaan het klassement met een schamele één op zes. Moeskroen pakt vier op zes.

De podcasts van De Standaard