Foto: rr

De beste films van de week. Een constante 21 graden

Klimaatvluchtelingen die willen ontsnappen aan de tropische temperaturen, kunnen terecht in de cinema. Daar kunnen ze hun ogen bevuilen aan de smerige Duitse schlager ‘Der goldene Handschuh’ en vervolgens spoelen bij het prachtige Chinese drama ‘So long, my son’. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

So long, my son

Het drama van de eenkindpolitiek.


Wanneer je aan het einde van je leven terugblikt, lijkt dan alles één rechte lijn naar je oude dag? Of roept de ene herinnering de andere op, en lopen al die aquarellen in elkaar over? De Chinese regisseur Wang Xiaoshuai rekent op het laatste en waagde de gok om zo ook zijn film te structureren: als een kaleidoscoop in plaats van een puzzel. Wie zich overgeeft aan ‘So long, my son’, zit gebeiteld voor een diepe emotionele ervaring.

Een interview met regisseur Wang Xiaoshuai en de recensie >

 

 

2

Apollo 11

Raket naar de maan – de remake.


Een halve eeuw later blijft het verbazen hoe de mens voor het eerst een stap op de maan zette. De adembenemende beelden op het grootste scherm mogelijk roepen ook de vraag op: kunnen we vandaag ook nog het onbereikbare bereiken?

naar de recensie >

 

 

3

Der goldene Handschuh

Zum Wohl!


De Duitse regisseur Fatih Akin trakteert op sterke drank en smeerlapperij in de donkerbruine kroeg ‘Zum Goldenen Handschuh’, alwaar ene Fritz Honka in de jaren 1970 zijn bezopen slachtoffers uitkoos om vervolgens aan stukken te zagen. Een tien voor sfeer en gezelligheid.

naar de recensie >

Een interview met regisseur Fatih Akin >

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen