Foto: JDV

Twee doden op E40 na aanrijding

Bij een zwaar verkeersongeval op de E40 in Nevele (richting Gent) zijn twee doden gevallen. Een eerder ongeval op dezelfde snelweg, veroorzaakte vanmiddag een 12 km lange file naar zee.

Het dodelijk ongeval gebeurde vanochtend om 11.15 uur. Een personenwagen zou stilgevallen zijn op de rechterrijstrook - door een panne allicht -  waarna de wagen gegrepen werd door de achterliggende vrachtwagen. Door die klap belandde de personenwagen op de pechstrook waar de auto nog zowat honderd meter werd meegesleurd door de truck.

Er vielen bij het ongeval twee doden, de oudere inzittenden van de wagen.

Eerder, kort voor elf uur, was er op de E40 een ongeval ter hoogte van Aalter richting kust. Bij dat ongeval, waarbij een mobilhome en een auto betrokken waren, zijn geen gewonden gevallen.

Omdat slechts een van de drie rijstroken beschikbaar was, ontstond er snel een file die tegen 12 uur opliep tot zowat 12 kilometer. Dat betekent één tot anderhalf uur aanschuiven.

Intussen is de snelweg wel weer volledig vrijgemaakt en kan het verkeer weer wat vlotter naar zee rijden. Wegens het warme weer is het al de hele dag erg druk richting de kust.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard