Foto: BELGA

'Morgenavond zal alle achtergebleven bagage weg zijn op Brussels Airport'

Na de technische storing van zaterdag bleven tienduizend bagagestukken achter op Brussels Airport, maandag waren nog steeds ongeveer 1.000 stuks niet terecht bij de eigenaar. 'Woensdagavond zou alle bagage weg moeten zijn', zegt woordvoerder van Brussels Airport Nathalie Pierard.

Er staan op dinsdagavond nog zo'n 300 stukken bagage in de luchthaven van Zaventem. 'Een deel daarvan wordt vanavond nog opgestuurd, een ander deel zal morgen naar de bestemming vertrekken', zegt Pierard. 'Morgenavond zou alle bagage weg moeten zijn op Brussels Airport'.

Door een probleem met het scansysteem liep de verwerking van zo’n 10.000 stuks bagage zaterdag in het honderd. Alles moest urenlang met de hand gebeuren. Pas rond 13 uur kon het computersysteem heropgestart worden, heel wat vluchten zijn dan ook zonder bagage vertrokken. Het ging de bagage van mensen die vertrokken vanop Brussels Airport, bij de bagage van landende vliegtuigen ging wel alles goed. Er loopt nog een onderzoek naar de precieze oorzaak van het probleem. Volgens een woordvoerster van Brussels Airport werd maandagmorgen zowat 90 procent van die bagage al verwerkt.

De podcasts van De Standaard