Foto: BELGAONTHESPOT

Zeebrugge richt nu ook rookvrije strandzone op

De stad Brugge heeft besloten om op het strand van Zeebrugge een rookvrije zone op te richten. Het zou gaan om het gebied rond het Badengebouw, het sportstrand en de strandbibliotheek. Eerder startte Oostende ook al met zo'n rookvrije strandzone.

Op het strand van Zeebrugge zullen vlaggen een rookvrije zone afbakenen. Dat heeft de stad Brugge beslist. Aan de toegangen van die zone zullen peukentegels geplaatst worden waar rokers hun sigaret zullen kunnen doven. ‘Het is de bedoeling om de rokers bewust te maken dat ze niet zomaar overal kunnen roken’, zegt burgemeester Dirk De fauw. Daarnaast delen de bevoegde diensten op het strand ook asbakken en peukenbuidels uit.

Geen GAS-boetes

Rokers die toch in de rookvrije zone een sigaretje opsteken zullen door jobstudenten van de sportdienst en de dienst welzijn verzocht worden het strand te verlaten. ‘We gaan geen GAS-boetes uitdelen maar we hopen dat sensibiliseren hier voldoende is’, aldus De fauw.

De stad Brugge sluit zich met dit initiatief aan bij de nationale maatschappelijke beweging van Generatie Rookvrij. Die beweging wil omgevingen waar kinderen en jongeren komen rookvrij maken. ‘Want zien roken, doet roken en dat moeten we vermijden’, vertelt De fauw.

Oostende

Het stadsbestuur van Oostende had in maart ook al beslist om een rookvrije strandzone op te richten als testproject. De zone bevindt zich daar op Het Nieuwe Strand tussen de beachbars Polé Polé en Bondi Beach. Ook hier gaat het om een sensibiliseringsproject en worden er geen boetes uitgedeeld. 

Bron: BELGA

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen