Foto: Victoriano Moreno

Tramverkeer in Antwerpen nog steeds zwaar verstoord

De Antwerpse trams kunnen vanmorgen niet ondergronds rijden. Het verkeer is daardoor zwaar verstoord. Hoe lang de hinder nog aanhoudt, is onduidelijk. Daar bovenop kwam in de ochtend ook nog eens een aanrijding tussen een tram en een vrachtwagen op de Noorderlaan in Antwerpen.

Het ondergronds tramverkeer in Antwerpen is zwaar verstoord op zes tramlijnen. De tramlijnen 2, 3, 5, 6, 9 en 15 rijden al de hele ochtend niet uit. Bovengronds is er geen probleem en ook de lijnen 8 en 10 worden bediend.

De reden is een weggevallen radioverbinding tussen de dispatching en de trambestuurders. Om veiligheidsredenen mogen de trams in zo’n geval niet door de tunnelkokers rijden. Technici proberen het euvel zo snel mogelijk te herstellen. 'De leverancier is opgetrommeld om de radioverbinding zo snel mogelijk te herstellen. Maar hoe lang dat nog zal duren, is voorlopig onduidelijk', meldt De Lijn.

Ook de dienstregeling van tramlijnen 6 en 70 raakte verstoord. Dat was het gevolg van een aanrijding tussen een tram en een vrachtwagen op een kruispunt ter hoogte van het politiekantoor op de Noorderlaan. 'De stroomafnemer van de tram raakte daarbij beschadigd en diende hersteld te worden', zegt Tom Van De Vreken, woordvoerder van De Lijn. De hinder hield aan van 9u40 tot 10u40. Al die tijd stopten de trams op beide lijnen niet tussen halte P+R en station Luchtbal.

 

De podcasts van De Standaard