Foto: rr

De beste films van de week. Raket naar de maan

Was de maanlanding fake? Het ziet er allemaal toch redelijk overtuigend uit, op Imax-formaat. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Apollo 11

Raket naar de maan – de remake.


Een halve eeuw later blijft het verbazen hoe de mens voor het eerst een stap op de maan zette. De adembenemende beelden op het grootste scherm mogelijk roepen ook de vraag op: kunnen we vandaag ook nog het onbereikbare bereiken?

naar de recensie >

 

 

2

Three identical strangers

Experiment met een drieling.


Drie Amerikaanse jongemannen van 19 jaar komen erachter dat ze broers zijn. Niet zomaar broers, maar een drieling, die uit elkaar werd gerukt als baby om hen te laten adopteren. Niet zomaar adopteren, maar bij wijze van wetenschappelijk experiment. ‘Three identical strangers’ is een documentaire die je mond steeds verder doet openvallen. Op gevaar van kaakontwrichting.

naar de recensie >

 

 

3

Le daim

Modieus absurd.


Ooit veroverde Mr. Oizo de dansvloer met een geel pluche ventje en de irritante oorwurm ‘Flat beat’. Nu maakt hij onder zijn ware naam Quentin Dupieux geschifte films, zoals over een jasje van daim dat kan praten. Het staat hem beeldig. In Vlaanderen alleen te zien in Studio Skoop (Gent) en in Brussel.

naar de recensie >

 

 

4

Zombi child

Horror uit Haïti.


De Franse regisseur Bertrand Bonello keert terug naar de oorsprong van de zombie: Haïti. Blijkt dat er een rechtstreekse link is met de meisjes aan een Franse kostschool. Recensent Ruben Aerts ontwaarde een commentaar ‘op kolonialisme en exotisme, vermengd met puberverdriet in dikke tranen’.

naar de recensie >

 

 

5

Varda par Agnès

Afscheid.


Drie maanden na haar overlijden komt alsnog postuum deze laatste film van Agnès Varda uit, waarin de regisseuse terugblikt op eigen leven en werk. Het is een passend afscheid van een grootheid.

naar de recensie >

trailer

 

 

6

Spider-Man : Far from home

Superheld wil vakantie.


Hollandse hooligans: ze zijn altijd waar je hen het minst verwacht. Zo ook in dit prettige, pretentieloze vervolg op ‘Spider-Man: homecoming’, waarin de held even vrijaf wil nemen van al zijn zware verantwoordelijkheden. Asjemenou!

naar de recensie >

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen