Foto: BELGA

Deel van Aarschotstraat heet vanaf 1 januari Keulenstraat

Het deel van de Aarschotstraat tussen de Koninginnelaan en de Paleizenstraat in Schaarbeek, waar geen raamprostitutie is, krijgt vanaf 1 januari een andere naam. Het stuk straat heet vanaf dan de Keulenstraat, zoals in het verleden ook al het geval was. Dat heeft de gemeenteraad van Schaarbeek woensdagavond beslist. De rest van de straat blijft gewoon de Aarschotstraat.

Verscheidene inwoners van de huidige Aarschotstraat hadden de burgemeester aangeschreven met het voorstel om het deel van de straat waar geen raamprostitutie is te herdopen. Ze voelden zich onterecht gestigmatiseerd door de negatieve connotatie die aan de naam van de straat kleeft. De gemeente Schaarbeek besliste daarop om alle betrokken inwoners te raadplegen. Geen enkele inwoner gaf aan zich tegen een naamsverandering te kanten.

Voor de Eerste Wereldoorlog heette de Aarschotstraat ook al de Keulenstraat. De naamswijziging kwam er toen als hommage aan de stad Aarschot, die zwaar geleden had onder de Duitse bombardementen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Deel van Aarschotstraat heet vanaf 1 januari Keulenstraat
Foto: ISOPIX
Bron: BELGA
In het nieuws

De podcasts van De Standaard