Foto: Yves Coudron

‘Dinner in the Sky’ kiest voor Brussels water

Het gastronomische concept Dinner in the Sky siert van 13 tot 23 juni de skyline boven het Brusselse kanaal. Op 50 meter hoogte serveren 12 topchefs hun 22 gasten een diner met een uniek uitzicht op de hoofdstad.

De fijnproevers die geen last hebben van hoogtevrees kunnen elke dag aanschuiven voor een gastronomisch vijfgangenmenu met aangepaste wijnen (295 euro) dat wordt bereid door een sterrenchef. Onder meer Yves Mattagne (‘Sea Grill’**), David Martin (‘La Paix’**), Bart De Pooter (‘De Pastorale’**), Viki Geunes (‘‘T Zilte’**), Karen Torosyan (‘Bozar Restaurant’*) en Alain Bianchin (‘Restaurant Alain Bianchin’*) koken op hoogte voor 22 gasten.

Tijdens de weekenddagen is er in de namiddag ook een cocktailsessie (125 euro) waarbij chef Alexandre Moormann (‘Atelier Gustave’) samen met mixoloog Edouard Silverhands (‘Cocktails.Bytheway’) drie cocktails en drie gerechten combineert.

Het concept, een idee van de Belg David Ghysels, bestaat intussen twaalf jaar en vond al plaats in meer dan 60 landen. De organisatie bezocht de meest exclusieve plaatsen zoals de Strip in Las Vegas, de tuinen van het hotel King David, de jachthaven van Dubai, het circuit Spa Francorchamps of het strand van Copacabana. Maar Brussel blijft een belangrijke uitvalsbasis. Voor de tiende verjaardag in 2017 was het Atomium het decor voor Dinner in the Sky en na de Basiliek van Koekelberg vorig jaar is het nu de beurt aan de kanaalzone.

Bron: BELGA
In het nieuws