De beste films van de week. Het loopt op wieltjes

Drie skatende jongens gaan bergaf in ‘Minding the gap’, een film over zo veel meer dan skaten alleen. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Minding the gap

Skaten om te vergeten.


Twaalf jaar lang filmde de Amerikaan Bing Liu zijn skatende vrienden. Het resultaat is een ontroerende documentaire over skateboards, vaderschap, huiselijk geweld en het onvermogen van jonge mannen om te praten over de essentie.

naar de recensie >

 

 

2

The wild pear tree

Turks fruit.


Als er midden op de Antwerpse Meir een diamant lag, zou u hem oprapen? Of zou u hem niet opmerken, de blik gericht op de scherp geprijsde confectie in de vitrines?

Die edelsteen, dat is de nieuwe film van Nuri Bilge Ceylan, die met zijn vorige juweel nog de Gouden Palm won in Cannes. Dat de Turkse regisseur genegeerd wordt door het grote publiek beseft hij maar al te goed: met The wild pear tree heeft hij een film gemaakt over een ambitieuze jonge schrijver die botst op onverschilligheid. Raap hem op.

Een interview met regisseur Nuri Bilge Ceylan en de recensie >

 

 

3

Sibyl

Komische tragedie.


Wereldberoemd in Frankrijk, onterecht onbekend in Vlaanderen: de Belgische actrice Virginie Efira scheert hoge toppen in de Franse film Sibyl, naast Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle).

naar de recensie >

 

 

4

Vox Lux

Natalie Portman zingt pop.


Een van de grootste talenten in een regiestoel is Brady Corbet. Hij begon als acteur, met onder andere een vertolking in Michael Hanekes Amerikaanse versie van Funny games. In zijn derde film als regisseur speelt Natalie Portman een popzangeres.

naar de recensie >

 

 

5

Dolor y gloria

Pedro Almodóvar door Pedro Almodóvar.


Antonio Banderas speelt een alter ego van Pedro Almodóvar: de regisseur van Todo sobre mi madre, Hable con ella en La mala educación legt zichzelf op de operatietafel in een melancholische bui. Een film om in te wonen.

naar de recensie >

naar het interview met hoofdrolspeler Antonio Banderas >

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen