Foto: Shutterstock

Frankrijk wil vernietiging van onverkochte kledij wettelijk verbieden

Toen Frankrijk wil dit nu tegengaan door een wet te stemmen die het vernietigen van onverkochte kleding en elektronica verbiedt. Vorig jaar zorgde het nieuws dat luxemerk Burberry voor 31 miljoen euro aan onverkochte goederen vernietigde, nog voor veel controverse.

Frankrijk voerde in het verleden al een wet in die supermarkten verbiedt om onverkochte voeding te vernietigen, maar de Franse overheid wil nu nog een stap verder gaan. Een wetsontwerp verbiedt merken om ook andere nieuwe en andere onverkochte producten zoals kledij, elektronica, hygiëne- en beautyproducten te vernietigen.

Bij onze zuiderburen worden jaarlijks voor 650 miljoen euro aan onverkochte goederen weggegooid. ‘Het gaat om een shockerende en schandalige verspilling’, vindt de Franse eerste minister Edouard Philippe.

De wet zou binnen twee à vier jaar in werking moeten treden. ‘Het zou een wereldwijde primeur zijn’, klopt Philippe zichzelf nog op de borst.

Een jaar geleden raakte bekend dat Burberry op jaarbasis meer dan dertig miljoen euro aan onverkochte kleding, handtassen en parfum verbrandt. Zo wilde het Britse modehuis voorkomen dat de stuks bij ‘de verkeerde klanten’ zouden terechtkomen. Na een storm van kritiek beloofde Burberry die producten voortaan te zullen hergebruiken of weggeven.

Bron: The Telegraph

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen