Foto: AFP

Obama’s maken podcasts voor Spotify

De Obama’s zullen volgens de krant Los ­Angeles Times zelf podcasts ontwikkelen, produceren en inspreken voor Spotify. ‘Podcasts kunnen mensen laten lachen en nadenken en, hopelijk, dichter bij elkaar brengen’, zegt ex-president Barack Obama in een verklaring.

‘We geloven sterk in de waarde van onderhoudende en intelligente conversaties’, motiveert Obama zijn beslissing. Michelle Obama voegt daaraan toe dat de podcasts ‘stemmen aan het woord zullen laten die anders te vaak genegeerd worden’.

Higher Ground, het mediabedrijfje van Barack en Michelle Obama, werd opgericht in 2018 om films, documentaires en series te ontwikkelen voor Netflix. Nu is er ook een meerjarendeal met Spotify om podcasts te maken. Hun producties zullen wereldwijd te beluisteren zijn, maar het is nog niet duidelijk wanneer ze beschikbaar zullen zijn. Er zijn ook nog geen onderwerpen bekend.

Spotify, de grootste muziekstreamingdienst ter wereld met meet dan 217 miljoen actieve gebruikers elke maand, focust steeds meer op podcasts. Ceo Daniel Ek is ervan overtuigd dat binnen afzienbare tijd een vijfde van het aanbod op Spotify ‘geen muziek’ zal zijn. Het bedrijf heeft aangekondigd dit jaar 500 miljoen dollar in ‘podcast-gerelateerde overnames’ te zullen investeren.

De podcasts van De Standaard