Noodweer en vondst lichaam zorgen voor hinder op het spoor

Tussen Luik en Brussel rijdt door de vondst van een lichaam momenteel geen enkele trein. Het stormweer van dinsdag zorgde op die spoorlijn woensdagochtend ook al voor problemen. Dat is ook het geval tussen Hasselt en Tongeren en tussen Mol en Hasselt.

In de buurt van Ans werd een lichaam gevonden. Daardoor kunnen er tussen Luik en Brussel op dit moment geen treinen rijden.

Op de lijn Luik-Brussel was het spoorverkeer eerder al onderbroken door een boom op het spoor tussen Borgworm en Ans. Ook voor wie van Leuven naar Brussel moest, moest daardoor met vertragingen rekening houden. Dat meldde Dimitri Temmerman van de NMBS eerder.

Tussen Hasselt en Tongeren zijn eveneens problemen, maar daar rijden er vervangbussen. En ook op het hele traject tussen Mol en Hasselt rijden vervangbussen.

Tussen Bilzen en Tongeren kunnen er nog geen treinen rijden door een omgevallen boom. De NMBS legt daar dus vervangbussen in. Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken liet weten te hopen daar in de loop van de ochtend één spoor vrij te maken.

Op de spoorlijn tussen Mol en Balen, op de lijn Mol-Hasselt, moet nog een trein weggesleept worden. ‘We zijn er volop mee bezig’, luidt het.

Het personeel van Infrabel was de hele nacht in de weer om bomen en takken te verwijderen, controles te doen en herstellingen uit te voeren.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard