Foto: REUTERS

‘Voorlopige schikking tussen Harvey Weinstein en slachtoffers’

Harvey Weinstein en de bestuursleden van zijn voormalige filmstudio zouden een schikking van 44 miljoen dollar treffen met de slachtoffers die een aanklacht voor ongewenste intimiteiten hebben ingediend. Dat meldt 'The Wall Street Journal'.

De deal - die nog niet helemaal rond is - gaat onder meer over een burgerlijke rechtszaak tegen de Weinstein Company en tegen Weinstein zelf, ingesteld door de procureur van New York. Maar de schikking zou ook betrekking hebben op twee andere civiele zaken die werden aangespannen in Canada en in het Verenigd Koninkrijk. De producer viel van zijn machtige voetstuk toen meer dan zeventig vrouwen getuigden over machtsmisbruik en seksuele intimidatie. Het was het begin van de #metoo-beweging.

Tegen Weinstein zelf loopt nog een strafzaak, onder meer omwille van verkrachting en dwang. De schikking heeft daar geen effect op. Weinstein moet daarvoor in september voor de rechtbank verschijnen. 

Weinstein heeft steeds ontkend seks zonder toestemming te hebben gehad. Zijn advocaten pleiten onschuldig in de strafzaak.

Bron: Reuters
Niet te missen