E40 vrijgemaakt, filmende bestuurders beboet

De E40 richting Brussel is ter hoogte van Wetteren opnieuw open voor het verkeer. De weg was sinds woensdagochtend volledig versperd door een ongeval met een vrachtwagen, met ellenlange files tot gevolg. De wegpolitie heeft een honderdtal bestuurders beboet, omdat ze van achter het stuur filmpjes of foto's maakten van het ongeval.

'Het is een zware bevalling geweest, maar de rijbaan is gereinigd', zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. De chauffeurs die het ongeval van achter het stuur vastlegden op video of foto krijgen een boete van 116 euro. 

Ongeval

De snelweg was sinds 7.30 uur afgesloten door een gekantelde vrachtwagen die een hoogtewerker vervoerde. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. 'De chauffeur was net de autosnelweg opgereden met een snelheid van 70 tot 80 kilometer per uur, toen zijn voertuig plots begon te slingeren en kantelde. Het kan gaan om een mechanisch defect of om een slechte zekerheid van de lading',  zegt commissaris Geert Allemeersch van de Federale Wegpolitie aan VTM.

Om 12.50 uur werd de weg weer opengesteld voor het verkeer. Het ongeval leidde tot zware hinder op de E40. Kort voor 13 uur stond er nog steeds een file van Merelbeke tot Wetteren. Die zal vrij snel opgelost zijn nu de rijbaan weer is vrijgemaakt, zegt Bruyninckx.

Het verkeer moest de snelweg eerst verlaten in Wetteren, daarna werd het verkeer in Merelbeke afgeleid. Het Vlaams Verkeerscentrum raadde bestuurders vanuit Gent en Hasselt en naar Brussel te rijden via Antwerpen.

In het nieuws