Foto: DBA

KLM brengt nieuwe luchtvaartmaatschappij naar Deurne

De luchthaven Deurne krijgt een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Air Antwerp. Dat heeft de redactie van Travel Magazine vernomen. De maatschappij wil in een eerste fase Antwerpen verbinden met een drietal bestemmingen, waaronder Londen City Airport.

De aandeelhouders van het pas opgerichte bedrijf zijn KLM en het Ierse CityJet. Zij brachten een startkapitaal samen van 61.500 euro, waarvan één derde door KLM en de overige twee derden door CityJet met hoofdzetel in Dublin.

Air Antwerp hoopt dit najaar van start te kunnen gaan met één Fokker 50, een toesteltype met plaats voor vijftig passagiers dat destijds ook door VLM Airlines werd gebruikt op de korte verbindingen.

De regionale luchtvaartmaatschappij hoopt ook een aantal ex-werknemers van VLM aan te trekken. Dat bedrijf ging in vereffening nadat er geen overnemer werd gevonden.

De oprichtingsakte van Air Antwerp is vorige maandag gepubliceerd in het Staatsblad, meldt Travel Magazine nog. Bestuurders van het nieuwe bedrijf zijn de Nederlander Willem Alexander Hondius (namens KLM) en de Belg Johan Maertens. Maertens wordt ook de ceo van Air Antwerp. Hij was tot eind vorig jaar vorig jaar de laatste topman van het failliete VLM Airlines.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden