Foto: Shutterstock

Restaurant schenkt per ongeluk fles wijn van 4.500 pond

In het restaurant Hawksmoor in het Britse Manchester kregen gasten een fles wijn van 4.500 pond geserveerd in plaats van de fles van 260 pond die ze bestelden. ‘We hopen dat het koppel ervan genoten heeft’, zeggen de eigenaars.

De klanten bestelden een fles Chateau Pichon Longueville Contesse de Lalande uit 2001 van 260 pond, maar kregen per vergissing een fles Chateau le Pin Pomeral uit 2001 geserveerd. Die fles stond op de menukaart geprijsd aan 4.500 pond op. De vergissing werd pas duidelijk toen de wijn al opgedronken was.

 

 

De gasten genoten duidelijk van de wijn, want ze bestelden nog een tweede fles. ‘De wijn op dat niveau is een rariteit, met een profiel dat je nergens anders vindt’, zegt Will Beckett, oprichter van Hawksmoor.

De medewerkster die de wijn serveerde, moet niet vrezen voor haar job. In een tweet schrijft het restaurant dat ze ‘haar hoofd hoog moet houden’, en dat ze haar nog steeds graag hebben. ‘We weten dat ze fantastisch is’, zei Beckett. ‘Ik ga haar hiermee plagen wanneer ze zich niet meer zo hard schaamt.' Het restaurant zette ook een foto online van beide flessen, met het bijschrift ‘De flessen lijken op elkaar, ok!?’

 

Bron: BBC