Foto: Photo News

Telenet mag De Vijver Media overnemen, zij het onder voorwaarden

Telenet mag De Vijver Media, de groep boven tv-zenders VIER, VIJF en ZES en productiehuis Woestijnvis, overnemen, al moet het zich daarbij houden aan enkele voorwaarden. Dat meldt de Belgische Mededingingsraad (BMA).

Telenet kondigde vorig jaar in maart al aan dat het de enige eigenaar wilde worden van De Vijver Media. De andere aandeelhouders Mediahuis en Waterman & Waterman (Wouter Vandenhaute en Erik Watté) zouden daarvoor hun belang van respectievelijk 30 en 20 procent verkopen.

De goedkeuring van die transactie door de mededingingsautoriteiten liet lang op zich wachten. In november besliste de Europese Commissie dat de Belgische autoriteit bevoegd is. Die heeft nu dus het licht op groen gezet.

Telenet wordt na de overname een volledig verticaal geïntegreerde groep: het heeft distributie, tv-kanalen en productie in handen. Dat is veel macht, en dus verbindt de BMA voorwaarden aan de deal. Concurrerende televisieplatformen moeten de zenders VIER, VIJF en ZES bijvoorbeeld kunnen blijven aanbieden.

Verder zijn er verbintenissen over de rangschikking van de zenders in de programmagids van Telenet, de toegang van zenders tot het Telenet-platform voor gerichte reclame en de toegang tot kijkdata voor zenders op het Telenet-platform.

Bron: BELGA
In het nieuws