Foto: Erik Vaneycken

Unicef-directeur dient klacht in voor laster en eerroof

Na de beschuldigingen over adoptiefraude gaat Bernard Sintobin een klacht indienen wegens ‘laster en eerroof’ tegen onbekenden. Dat meldt zijn advocaat Patrick Hofströssler.

De interim-directeur van Unicef moest afgelopen weekend een stap opzijzetten door de beschuldigingen. Hij wordt genoemd in een lopend onderzoek naar mogelijke fraude die begaan is door een Belgische vzw in Guatemala die adopties naar ons land organiseerde.

Een aantal van die kinderen – volwassenen ondertussen – beschuldigt de vzw van kinderhandel. Ze trokken midden vorig jaar met hun verhaal naar het gerecht. Het federaal parket bevestigde aan Het Nieuwsblad dat er een onderzoek loopt. Sintobin was in de jaren tachtig oprichter en penningmeester van de vzw.

Sintobin weerlegt de beschuldigingen. ‘Ik sta in elk geval honderd procent recht in mijn schoenen’, zei hij. Zijn advocaat spreekt van ‘valse beschuldigingen en insinuaties’.

Eddy Boutmans, voorzitter van de raad van bestuur van Unicef, liet weten dat hij er persoonlijk van overtuigd is dat Sintobin niet bij frauduleuze adopties betrokken is. Toch vroeg hij hem om zich tijdelijk terug te trekken.

Bron: BELGA
In het nieuws
Niet te missen