Foto: BELGA

Zeventiende klimaatmars trekt nog 530 deelnemers

Scholieren en studenten lopen donderdag samen met verschillende armoedeorganisaties de zeventiende klimaatmars van de spijbelaars van Youth for Climate. Volgens de telling van de politie zijn er 530 deelnemers.

Voor de zeventiende week op rij laten de klimaatspijbelaars duidelijk van zich horen, want ze zijn nog altijd niet tevreden met de inzet van de Belgische politici voor een betere toekomst en een ambitieus klimaatplan. Maar het zijn niet alleen jonge gezichten die deze week de stoet leiden.

Bezielsters Anuna De Wever en Kyra Gantois worden gesteund door mensen in precaire situaties, die vrezen dat zij vergeten zullen worden in het hele klimaatdebat. Zij vragen dat het klimaatplan ook een sociaal plan wordt. Organisaties als Netwerk tegen Armoede, Welzijnsschakels en ATD Vierde Wereld stapten mee in de klimaatmars.

De jongeren hadden niet enkel oog voor het betogen, want gewapend met vuilniszakken en lege flesjes raapten ze zoveel als mogelijk vuil en sigarettenpeuken op langs het parcours.

Zoals elke week waren ook de Workers for Climate, Teachers for Climate en de Grootouders voor het Klimaat aanwezig.

Bron: BELGA
In het nieuws

De podcasts van De Standaard