Foto: Photo News

Duizenden betogen samen met Greta Thunberg en Anuna De Wever voor klimaat in Rome

Duizenden mensen hebben in Rome samen met de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en de Belgische Anuna De Wever betoogd voor het klimaat. ‘We zullen onze strijd voor onze toekomst voortzetten’, beloofde de zestienjarige Thunberg.

Een woordvoerster van de Italiaanse beweging ‘Fridays for Future’ zegt dat 25.000 mensen deelnamen aan de mars. Elektriciteit voor het podium werd geleverd door generatoren gemonteerd op fietsen. Thunberg moedigde de fietsers aan in de brandende zon: ‘Blijf doorgaan!’

Ook Anuna De Wever, die samen met Greta Thunberg naar Rome was gereisd, sprak vrijdag de actievoerders toe. Tijdens haar speech gebruikte Anuna onder meer quotes van Martin Luther King. ‘Ik heb de mensen gezegd dat het belangrijk is dat we blijven doorgaan. Dat is ook de boodschap die ik heb voor de jongeren in België, dat we moeten blijven doorgaan tot aan de verkiezingen.’ De Wever keert hierna terug naar België, Greta Thunberg reist naar Londen.

Het Italiaanse ‘Fridays for Future’ zet zich in voor het klimaat en heeft ook in Italië veel aanhangers. De beweging eist een snelle uitstap uit de klimaatschadelijke verbranding van kolen, olie en gas, geen subsidies meer voor ‘vuile’ energiebronnen en meer investeringen in hernieuwbare energie van wind en zon.

Duizenden betogen samen met Greta Thunberg en Anuna De Wever voor klimaat in Rome
Foto: Photo News
Bron: BELGA
In het nieuws