Artificiële intelligentie: wordt technologie behalve slim ook creatief?

Denken deden ze al even, sinds kort zijn ze ook aan het schilderen en aan het schrijven. Computers en algoritmes blijven verbazen. Maar moeten we daar nu blij van worden, of bang?
 

Eind vorig jaar werd het eerste schilderij geveild dat niet gemaakt werd door schilders, maar door algoritmes. Worden onze machines behalve slim ook creatief? En wat moeten wij mensen daarbij voelen? Verwondering? Verbazing? Verbijstering? Of een combinatie van dat alles? Deze en andere vragen leggen we voor aan professor emeritus Luc Steels van de VUB. Hij was de grondlegger van het AI-onderzoek in ons land. Hij schreef er zelfs opera's over. En hij is de gast in deze vakantie-special van Bits&Atomen.

Credits

Journalisten Karsten Lemmens, Dominique Deckmyn, Pieter Van Dooren | Gast Luc Steels |  Audioproductie Brecht Plasschaert | Opname Brecht Plasschaert | Montage Brecht Plasschaert | Eindredactie Wouter Van Driessche

Over deze podcast

Bits&Atomen is uw wekelijkse trip door de wondere wereld van de wetenschap en de technologie. Met technologieredacteur Dominique Deckmyn, wetenschapsredacteur Pieter Van Dooren en economieredacteur Karsten Lemmens.

De podcasts van De Standaard