Liefde voor tranen

In volle paasvakantie zullen de tranen rijkelijk vloeien: de terugkeer van Liefde voor muziek staat daar garant voor. De Noodcentrale en De Ambassade geven dan weer een blik op de problemen waar werknemers daar mee geconfronteerd worden.
 • Ter Zake (Canvas, 20 - 20.35 uur)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke reageert op het kandidaat-premierschap van Jan Jambon (N-VA) en de uitspraken van PS-kopstuk Elio Di Rupo over een herziening van de financieringswet. Verder buigt correspondente Arlene Gelderblom zich over de open brief die voormalige Europese staatslieden over de Palestijnse kwestie hebben geschreven, en analyseert Steven Decraene de meest recente speech van de Franse premier Macron.
   
 • De Ambassade (Vier, 20.35-21.35 uur)
  Belgen in het buitenland, ze spreken tot de verbeelding, maar soms is het ook miserie, miserie, miserie op de Belgische ambassades in het buitenland. Exotische liefdes lijken er welig te tieren. Ingrediënten genoeg voor tv-vertier.
   
 • De Noodcentrale (Eén, 20.40-21.15 uur)
  Dit kleinood begint aan zijn derde seizoen, met een blik achter de schermen van de meldkamers in Gent, Brussel en Hasselt. Het zijn telefoongesprekken die door merg en been gaan.
   
 • Liefde voor muziek (VTM, 20.45-22.05 uur)
  Milow, Laura Tesoro, Bart Kaëll, Stef Kamil Carlens, Jan Leyers, Ilse DeLange en Kommil Foo beginnen aan een nieuw seizoen van Liefde voor muziek. Het gezelschap buigt zich vandaag vakkundig over Kaëlls oeuvre.
   
 • Van Gils en Gasten (Eén, 22.10 - 22.55 uur)
  Cameron Vandenbroucke en Chantal Vanruymbeke, de dochter en moeder van Frank Vandenbroucke, praten over het leven en de carrière van VDB, naar aanleiding van de reeks ‘VDB. Ik ben god niet’. Boezemvriendinnen Camine Van Hoof en Soe Nsuki wagen zich aan een breakdance battle. In de verkiezingsreeks komen Ivan De Vadder en Björn Rzoska langs.