Foto: AFP

Duizenden jongeren op straat in VK voor klimaatmars

De klimaatbeweging in het Verenigd Koninkrijk beleeft een groot momentum. Duizenden jongeren verzamelen in de straten van Londen, York, Sheffield, Birmingham, schrijft The Guardian. De marsen vallen op wereldniveau niet stil.

Het is de derde grote mars in het Verenigd Koninkrijk, en ook in de vakantie - ook de Britten hebben verlof nu - lopen duizenden jongeren op straat om een beter klimaatbeleid te eisen. In Londen hebben de demonstranten Oxford Circus ingepalmd, het verkeer kan er niet langs.

 

 

De klimaatmarsen in Brussel brachten op hun hoogtepunt meer dan 30.000 scholieren te been. Gisteren vond al de veertiende mars plaats, met 1.100 jongeren. De Grootouders voor het Klimaat stapten deze keer ook mee.

ScientistsForFuture, een internationaal collectief van wetenschappers, betuigt vandaag in een open brief zijn steun aan de klimaatspijbelaars. Dat meldt Belga. 'Hun zorgen zijn gerechtvaardigd en worden ondersteund door de beste beschikbare wetenschap. De huidige maatregelen ter bescherming van het klimaat en de biosfeer zijn zeer ontoereikend', klinkt het. De brief werd volgens de website van ScientistsForFuture, door 26.800 wetenschappers ondertekend.

De podcasts van De Standaard