Foto: EPA-EFE

Prins Harry gaat samenwerken met Oprah Winfrey

De Britse prins Harry gaat samen met de Amerikaanse tv-ster Oprah Winfrey een documentairereeks maken over geestelijke gezondheid. Dat kondigde de hertog van Sussex zelf aan. De reeks zal uitgezonden worden op de nieuwe streamingdienst Apple TV+.

De Britse prins Harry (34) gaat een documentairereeks maken over geestelijke gezondheidsproblemen. Zo wil hij de mensen die ‘in stilte lijden’ aan depressie of met andere mentale problemen, een hart onder de riem steken. De documentaires zouden volgend jaar uitgezonden worden op Apple TV+, waarmee het multimediabedrijf vanaf deze lente de concurrentie wil aangaan met Netflix, HBO en Amazon.

Voor de productie van de documentaires zal Harry samenwerken met Oprah Winfrey (65). De Amerikaanse tv-ster, die ook aanwezig was op het huwelijk van de prins met Meghan Markle, is al maanden met Harry in de weer om ideeën uit te werken. Dat maakte de prins zelf bekend. De liefdadigheidsprojecten waarmee Harry, zijn broer William en diens vrouw Kate proberen om het stigma rond geestelijke gezondheidsproblemen uit de wereld te helpen, zullen in elk geval een belangrijke rol spelen.

Harry zou zelf ook voor de camera verschijnen in de reeks, al is nog niet duidelijk of hij geïnterviewd zal worden door Winfrey of op een andere manier zal figureren. Er zijn voorlopig geen plannen om Harry’s vrouw Meghan (37) te betrekken bij de reeks. De hertogin van Sussex moet binnen enkele weken bevallen van hun eerste kind.

Harry zelf bijna ingestort

‘Ik geloof echt dat een goede geestelijke gezondheid de belangrijkste stap is naar krachtig leiderschap, productieve gemeenschappen en een gefocuste geest’, verklaarde de prins. Harry onthulde eerder in de Britse media dat hij zelf ‘verschillende keren op het punt van instorten’ in een poging om te gaan met de plotse dood van zijn moeder, prinses Diana.

‘Het is een enorme verantwoordelijkheid om dit goed te doen en de juiste feiten, wetenschap en sfeer te brengen over een onderwerp dat vandaag zo belangrijk is’, beseft Harry. ‘Hopelijk kunnen we een positieve, verlichtende en inclusieve boodschap geven door universele verhalen te brengen over hoe de menselijke geest kan terugvechten uit de donkerste situaties. Daardoor kunnen we ook onszelf en de mensen rond ons beter begrijpen.’

Bron: Evening Standard
In het nieuws
Niet te missen