Foto: ISOPIX

Wie is de grootste oorlogsmisdadiger in ‘Game of thrones’?

Het Australische Rode Kruis heeft de oorlogsmisdaden in de voorbije zeven seizoenen van ‘Game of thrones’ geturfd. De uitslag is verrassend te noemen, zelfs Jon Snow is niet zonder zonden.

Naar aanleiding van het achtste en laatste seizoen van Game of thrones, dat op 14 april van start gaat, besloot het Rode Kruis uit te zoeken wie de grootste oorlogsmisdadiger is in de serie. Een team van Rode Kruis-vrijwilligers deed er zes weken over om alle 67 afleveringen te analyseren en een ranglijst op te stellen.

Dat Ramsey Bolton daarin op nummer 1 prijkt, is weinig verrassend te noemen. De bastaardzoon van Roose Bolton heeft een voorliefde voor foltering, een oorlogsmisdaad waaraan hij zich liefst zes keer aan bezondigde.

De tweede plek voor drakenmoeder Daenerys Targaryen doet waarschijnlijk meer wenkbrauwen fronsen. Daar zitten haar draken voor veel tussen, hun vuurspuwen (zes keer geteld) wordt door het Rode Kruis namelijk beschouwd als een methode van oorlogsvoering die onnodig lijden veroorzaakt. Jon Snow valt net uit de top vijf, maar zit toch aan evenveel oorlogsmisdaden als de vermaledijde Night King.

Met de analyse wil het Australische Rode Kruis oorlogsmisdaden op een luchtige manier aanklagen. ‘Het gaat uiteraard om een serieuze zaak. Het oorlogsrecht beschermt elke dag de levens van mensen die geen betrokken partij (meer) zijn in een gewapend conflict, zoals burgers, gewonde soldaten en gevangenen.’

De volledige ranglijst en analyse van het Rode Kruis vindt u hier

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen