Er beweegt wat op de catwalk: is de tijd van alleen maar blond, groot en ultraslank voorbij?

Een nieuwe generatie modellen lijkt op te staan. Dat zie je in de winkelstraat, in je favoriete magazines en op de catwalk. Is de wereld klaar voor een nieuw schoonheidsideaal? Of beter: véél nieuwe schoonheidsidealen?
 

Oudere vrouwen, transgendermodellen, voluptueuze schoonheden, modellen met een baby in een draagzak, modellen op krukken… Je ziet ze allemaal. Verandert het schoonheidsideaal? En is de wereld daar klaar voor? Kaat Pype was 20 jaar geleden model. Zij vertelt hoe het was. Tina Herbots is vandaag model. Plussize. Zij vertelt hoe het is. Mariette Voogd maakte de evolutie mee en vertelt ons hoe het nu echt zit.

Credits

Journalist Mona Jünger | Stem Mona Jünger | Montage Mona Jünger | Audioproductie Brecht Plasschaert | Eindredactie Wouter Van Driessche

Over deze podcast

Het Verhaal neemt u mee achter het nieuws. Voorbij de koppen en tussen de lijnen. Hier hoort u de verhalen achter, onder of naast de grote en kleine nieuwsverhalen. En de getuigenissen van de mensen die die verhalen schrijven, beleven of ondergaan.

De podcasts van De Standaard