Foto: REUTERS

‘Madonna negeert boycot en geeft optreden op Eurovisiesongfestival in Israël’

Volgens Live Nation Israël zou popster Madonna optreden tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival op 18 mei in Tel Aviv. De Queen of Pop zou twee nummers spelen, een bekende hit en een nummer van haar komende album. De organisatie heeft het bericht nog niet bevestigd.

Volgens Live Nation Israël treedt Madonna dit jaar op het Eurosongfestival op. Het bericht wordt bevestigd door het pr-bedrijf Number 10 strategies, dat de Israëlisch-Canadese zakenman Sylvan Adams vertegenwoordigt. Die zou Madonna uitgenodigd hebben voor het optreden. De European Broadcasting Union (EBU), organisator van de liedjeswedstrijd, heeft het optreden nog niet bevestigd.

Adams draagt volgens de pr-firma ook de volledige kosten, naar schatting omgerekend zo’n 1,15 miljoen euro. Madonna wordt begeleid door ongeveer 65 crewleden, onder wie tientallen dansers.

Britse boycot

Tel Aviv is de gaststad voor het Eurovisiesongfestival van dit jaar, nadat de Israëlische zangeres Netta Barzilai vorig jaar als winnares uit de bus kwam. De halve finales vinden op 14 en 16 mei plaats, de finale is op 18 mei.

Een vijftigtal beroemde Britten onder wie zanger Peter Gabriel en cineast Ken Loach riep in januari nog op het Eurovisiesongfestival in Israël te boycotten uit protest tegen de schending van de rechten van de Palestijnen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden