Foto: Sven Hoppe/dpa

Grootouders roepen jongeren én ouderen op te betogen voor klimaat

Niet alleen jongeren roepen op om te betogen voor het klimaat, ook grootouders laten van zich horen. De ‘Grootouders voor het Klimaat’ roepen in een open brief op om massaal deel te nemen aan de volgende klimaatmars.

De acties duren al 13 weken, en daarom wordt het volgens de grootouders steeds moeilijker om veel volk op de been te brengen. Vorige week telde de politie slechts 500 deelnemers aan de 12de mars van ‘Youth for Climate’. Op 24 januari waren dat er 35.000.

Boegbeeld Anuna De Wever gaf na de mars op 4 april toe dat ze wel rust konden gebruiken, maar de actievoerders gaan toch door tijdens de paasvakantie. De jongeren zijn namelijk niet tevreden, ze vinden dat de politici niet genoeg ambitie tonen.

Grootouders voor het klimaat roepen hun leeftijdsgenoten op om met hun jonge kleinkinderen deel te nemen aan de mars. Wie zijn kleinkind niet kan meenemen, wordt gevraagd een foto van hem of haar mee te dragen.

De dertiende mars voor het klimaat vindt plaats op donderdag 11 april aan het station Brussel Noord en start om 10.30 uur.

Bron: Eigen berichtgeving, Belga

De podcasts van De Standaard