Foto: AP

Stroper vertrappeld door olifant in Kruger Nationaal Park

In het Kruger National Park in Zuid-Afrika is dinsdag een stroper om het leven gekomen. De man werd vertrappeld door een olifant en daarna opgegeten door leeuwen.

Het was de familie van de stroper die het nationaal park afgelopen dinsdag contacteerden. Zij zeiden dat ze telefoon gekregen hadden van de vier mannen die met het slachtoffer jacht maakten op een neushoorn. Tijdens de strooptocht werd hij vertrappeld door olifanten.

Meteen werd een zoektocht op poten gezet om het lichaam van de man te vinden. Die leverde aanvankelijk geen resultaat op, maar na verhoor van de andere stropers kregen de rangers meer informatie en vonden ze vrijdag toch de restanten. Leeuwen hadden het lichaam aangetast. Dat meldt SANparks, de koepelorganisatie van nationale parken in het land.

Glenn Phillips, de baas van SANparks, betuigde zijn medeleven met de nabestaanden. ‘Kruger National Park illegaal en te voet betreden is niet slim. Er zijn veel gevaren en dit incident is daar een bewijs van. Het is enorm triest om de dochters van de overledene te zien rouwen om hun vader, en nog erger, zo weinig van zijn restanten te kunnen recupereren.’

De vier opgepakte mannen zitten nog steeds in de gevangenis en zullen voor de rechter moeten verschijnen.

De podcasts van De Standaard