Foto: supreme

Jean Paul Gaultier strikt dochter Madonna, maar laat puntbeha achterwege

Bijna dertig jaar nadat Madonna een van zijn meest iconische ontwerpen droeg, rekent couturier Jean Paul Gaultier op haar dochter. Lourdes Leon staat model voor de collectie die hij uitbrengt in samenwerking met Supreme.

Lourdes Leon, de 22-jarige dochter van Madonna en Carlos Leon, staat in tegenstelling tot haar bekende moeder niet zo graag in de schijnwerpers. Ze zit niet op Instagram (of heeft toch alvast geen publieke account) en verschijnt haast nooit op feestjes in Hollywood. Ze ging eerst vier jaar studeren aan de University of Michigan, waar ook Madonna ooit hogere studies heeft aangevat.

Tijdens haar studies waren er wel enkele uitstapjes in de modewereld. In 2016 was Lourdes het gezicht van een parfum van ontwerpster (en ook al beroemde dochter) Stella McCartney, twee jaar later liep ze mee in een catwalkshow van Rio Uribe en begin dit jaar dook ze op in een campagne voor het Italiaanse Miu Miu. Nu doet ook Jean Paul Gaultier een beroep op haar voor zijn collectie met het streetwearlabel Supreme, zo blijkt op een teaserbeeld van de collectie dat werd vrijgegeven.

Dat Gaultier voor Lourdes kiest, hoeft niet te verbazen. Niet alleen werd ze door de Amerikaanse modepers gebombardeerd tot it-girl van het moment, ook Madonna was ooit de muze van de ontwerper. Zo creëerde hij voor de Blond ambition-tournee in 1990 de bekende puntbeha voor haar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden