Foto: AFP

Is het volgende Instagram-record voor Harry en Meghan?

Het is zo ver: Meghan Markle en Prins Harry zitten op Instagram. Hun officiële account kan gevolgd worden via @sussexroyal, een verwijzing naar hun titel; de hertog en hertogin van Sussex.

'Welkom bij ons officieel Instagram-kanaal. We kijken er naar uit om ons werk, onze goede doelen, belangrijke mededelingen en zaken die ons na aan het hart liggen te delen. We danken je voor je steun', staat er te lezen. Er werden onmiddellijk ook negen foto’s gepost van enkele werkbezoeken en publieke optredens. Nog geen dag later tikte het aantal volgers van het koninklijke koppel al aan tot twee miljoen.

Voordien deelde het koppel een account met prins William en zijn familie onder de titel @kensingtonroyal. Met 7,2 miljoen volgers is de familie van prins William nog populairder, maar vermoedelijk steekt de zwangere Meghan Markle daar straks ver boven uit.

Met dank aan de eerste babyfoto's, want die zorgen voor records op Instagram. Momenteel is een foto van een ei met 53 miljoen likes recordhouder, maar runner-up is de eerste babyfoto die Kylie Jenner plaatste van haar dochter Stormi, en daarvoor was de zwangerschapsaankondiging van Beyoncé lange tijd de foto die de meeste duimpjes had verzameld.

Weinig geheimen

Voor Markle heeft Instagram weinig geheimen. De voormalige actrice was voor haar huwelijk met de Britse prins bijzonder actief op sociale media, en deelde er onder meer foto's van haar reizen, haar honden, wat ze at enzovoort naast haar liefdadigheidswerk. Op Instagram telde ze om en bij de 1,9 miljoen volgers, op Facebook nog eens 800.000 en op Twitter 350.000. Na de verlovingsaankondiging werden de accounts echter verwijderd. Voordien had Markle ook al besloten om haar lifestyleblog The Tig af te sluiten.

Wie maar niet genoeg kan krijgen van de Britse koninklijke familie: ook ‘Clarence House’ zit op Instagram. Daar delen prins Charles en zijn echtgenote Camilla Parker Bowles hun strapatsen op Instagram. En op 'The Royal Family' passeert af en toe ook eens een boodschap van Queen Elisabeth herself. Maar het is dus nog wachten op de persoonlijke Instagram-account van de koningin.

De podcasts van De Standaard