Foto: rr

Na Bekaert sluit ook Unilever fabriek, vestiging naar Polen

De voedingsproducent Unilever wil zijn fabriek in Brussel sluiten. Daardoor verdwijnen mogelijk 126 banen, maakte het bedrijf donderdagmiddag bekend. Unilever maakt bij ons onder ander het theemerk Lipton. De activiteiten in Brussel verhuizen naar Katowice in Polen.

In de fabriek in Brussel werken 126 mensen. Unilever wil nog niet bevestigen of die allemaal hun baan zullen verliezen. ‘Eerst loopt nog de informatieronde,’ klinkt het bij het bedrijf, dat uitspraken over het aantal banen dat effectief verloren zal gaan op dit moment 'voorbarig' noemt.

Unilever zegt dat het de fabriek in België sluit omdat het zijn volledige theeproductie wil centraliseren in Polen. Het bedrijf hoopt zo flexibeler te zijn. 'Door de theeproductie voor het Europese continent samen te voegen, zal Unilever flexibeler en sneller kunnen inspelen op de behoeften van de markt: de verschillende theemelanges en de verpakkingsmaterialen voor alle variëteiten zullen dan centraal in één fabriek beschikbaar zijn én daar ook geproduceerd worden', klinkt dat in het persbericht. 'Unilever zal verder ook investeren in nieuwe machines voor de productie van een duurzamer theezakje.'

De aankondiging komt er nadat ook het staalbedrijf Bekaert donderdag liet weten dat het 281 jobs wil schrappen in België. De fabriek in Moen gaat dicht en een deel van activiteiten verhuizen naar ‘lagelonenlanden’ Slovakije en Tsjechië.

In het nieuws