Foto: AP

Goffin heeft eindelijk terug goede gevoel te pakken en stoot door naar vierde ronde in Miami

David Goffin (ATP 20) heeft zich maandag geplaatst voor de vierde ronde op het ATP Masters 1.000-toernooi van Miami (hard/8.359.455 dollar). De Luikenaar haalde het na 1 uur en 10 minuten tennis in 2 sets ( 6-4, 6-4) van de Italiaan Marco Cecchinato (ATP 16).

Goffin neemt met zijn zege weerwraak voor de nederlaag tegen Cecchinato vorig jaar op Roland Garros. Het zal onze landgenoot deugd doen want 2019 was voorlopig een jaar in mineur voor Goffin. Zowat in elk groot toernooi ging hij er al vroegtijdig uit. Enkel in Marseille kon hij het tot in de halve finales schoppen. Voor het overige vielen er vooral snelle nederlagen tegen veel lager geplaatste concurrenten te noteren. Zo ging hij twee weken geleden in Phoenix nog onderuit tegen de nummer 168 van de wereld.

In de achtste finales wacht voor de Luikenaar een confrontatie met de winnaar van het duel tussen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 34) en de Spanjaard David Ferrer (ATP 155), die zondag nog tweede reekshoofd Alexander Zverev (ATP 3) uit het toernooi mepte.

Goffin heeft in Miami weinig punten te verdedigen en kan zo een goede zaak doen in de ATP-ranking. Vorig jaar verloor de Belgische nummer één, na zijn terugkeer van een oogblessure, in de tweede ronde van de Portugees Joao Sousa.

Goffin heeft eindelijk terug goede gevoel te pakken en stoot door naar vierde ronde in Miami
Goffin klopte Marco Cecchinato en nam zo wraak voor Roland Garros. Foto: AP
Bron: BELGA