Vreemde tijden in tv-land

De BBC start met ‘Pose’, een opmerkelijke reeks over de voguing scene van de jaren 80. Ze staat ook al twee maanden op Netflix. Dit zijn onze tv-tips.

1. INSIDE EUROPE: 10 YEARS OF TURMOIL

Canvas 21.20-22.15 uur

Zo erg is het niet dat die Brexit nog even wordt uitgesteld, hij zit er al tien jaar aan te komen. Dat is de premisse van deze uitstekende driedelige documentaire, waarin onder meer Herman van Rompuy en Nicolas Sarkozy aan het woord komen. In de achtergrond kunt u Guy Verhofstadt horen roepen: ‘And why me not?!’

2. SOUL BOYS OF THE WESTERN WORLD

Canvas 23.20-1.05 uur

‘True’. ‘Gold’. ‘Only when you leave’. ‘Through the barricades’. We slikken een wolkje maagzuur weg als we aan de duffe hits van eighties-synthpopfenomeen Spandau Ballet denken, maar deze docu over hun hoogtes, laagtes, en ruzies maakt duidelijk: zulke softies waren het nu ook weer niet.

3. POSE

BBC 2 22.00-23.15 uur

Dit staat al twee maanden te blinken op Netflix, maar wie deze opmerkelijke reeks over de voguing scene van de jaren 80 liever a rato van één aflevering per week consumeert, kan dat vanaf nu doen op de Britse openbare omroep. Het zijn vreemde tijden in tv-land.

4. Terzake

Canvas, 20.00 uur

De Europese lijsttrekkers Petra De Sutter (Groen) en Gerolf Annemans (Vlaams Belang) analyseren het succes van het Forum voor Democratie in Nederland.

Rob Heirbaut en Lia van Bekhoven volgen de meest recente evoluties in het Brexit-dossier.

5. De afspraak

Canvas, 20.30 uur

De uitslag van de Nederlandse verkiezingen wordt bekeken door NRC-correspondente Anouk van Kampen en Jean-Marie Dedecker. Hoogleraar criminologie Tom Decorte (UGent) vindt dat er nood is aan een nieuw drugsbeleid voor Antwerpen.

6. Van Gils & gasten

Een, 22.20 uur

Carl en Kiet Huybrechts, vader en zoon, richten een klimaatbrigade op en trekken ten strijde tegen energieverspilling in winkels. Sofi Van Ussel van Unizo reageert.

Elodie Ouedraogo en Hanne Luyten over het moederschap en wat er dan van je verwacht wordt.

Criminoloog Steven Debbaut vindt dat de Antwerpse burgemeester Bart De Wever de bal misslaat door gelegenheidsdruggebruikers yogasnuivers te noemen.

Hans Van Dyck maakte met Wilde stad een prachtfilm over hoe (wilde) dieren zich aanpassen aan het stadsleven.