Foto: © Woestijnvis / VRT 2019

In het spoor van de begrafenisondernemer

Benieuwd hoe een begrafenisondernemer zijn werkdagen vult? Een nieuwe reportagereeks heeft niet alleen aandacht voor het verdriet, maar levert ook geestige televisie op. In de actualiteitenprogramma’s op Canvas wordt vooral gefocust op de gebeurtenissen in Nederland.

TERZAKE

Canvas, 20.00-22.30 uur

Terzake opent vanavond met een reportage over de dodelijke schietpartij in Nederland, daarna staat een debat over Eternit op het programma met onder meer minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) als studiogast.

DE AFSPRAAK

Canvas, 20.30-21.20 uur

Nog meer aandacht voor Nederland is er bij Bart Schols die Nederlandse journalist en NRC-correspondent in Brussel Sander van Hoorn en Tarik Fraihi, politiek directeur Groen en voorheen radicalisme-expert bij het Ocad, mag ontvangen. Jinnih Beels laat haar licht schijnen over de granaten in Antwerpen, en woordvoerder van de Brusselse politie Christian De Coninck komt praten over zijn boek, waarin hij vertelt hoe hij getroffen werd door een posttraumatische stressstoornis na de aanslagen van 22 maart.

KOMEN TE GAAN

Eén, 21.25-22.10 uur

Nieuwe reportagereeks van Woestijnvis, waarin zes begrafenisondernemers worden gevolgd. Klinkt droef- en naargeestig, maar bij momenten is dit, vreemd genoeg, bijzonder geestige televisie.

SANS TOIT NI LOI

Arte, 20.55-22.40 uur

Sandrine Bonnaire is onvergetelijk in dit mooie maar intrieste verhaal over de laatste weken in het leven van een dakloze vrouw. De film van Agnès Varda won in 1985 de Gouden Leeuw op het Festival van Venetië, Bonnaire kreeg een César voor haar vertolking.

THE CHI

Q2, 23.45-0.50 uur

Vorig jaar op jubel onthaalde Amerikaanse dramareeks (van betaalzender Showtime) over het complexe leven in de zwarte wijk South Side, in Chicago. Niet cynisch, bij momenten wel bikkelhard, maar gemaakt met veel liefde voor de personages. Het tweede seizoen gaat volgende maand van start in de VS.