Foto: AFP

UEFA start onderzoek tegen Cristiano Ronaldo: moet Juventus sterspeler missen tegen Ajax?

Cristiano Ronaldo moet zich bij de Europese voetbalbond UEFA verantwoorden voor de obscene gebaren die hij maakte nadat hij Juventus vanaf de strafschopstip met zijn derde doelpunt tegen Atlético Madrid naar de kwartfinales van de Champions League had geschoten. De zaak wordt donderdag in Nyon behandeld. Een schorsing zou betekenen dat de Portugese sterspeler op 10 april niet mee kan doen wanneer Juventus in Amsterdam Ajax treft.

Ronaldo was de grote man in de return. Nadat Atlético op eigen veld met 2-0 had gewonnen, was een ruime zege nodig voor Juventus. Ronaldo scoorde drie keer en gaf na zijn derde treffer een imitatie van het gebaar waarmee Atlético-coach Diego Simeone de zege in het eerste duel had gevierd. De Argentijn deed dat met zijn handen voor zijn kruis, naar eigen zeggen om te symboliseren dat zijn eigen team ‘cojones’ oftewel ballen had getoond. Simeone ontliep een schorsing maar kreeg wel een boete van 20.000 euro.

In Turijn maken ze zich vooralsnog geen zorgen over een mogelijke schorsing. Juventus-directeur Pavel Nedved zei vrijdag bij de loting al dat de provocatie de Portugees niet te zwaar moet worden aangerekend. “Zoiets gebeurt op het veld”, zei de voormalig Tsjechisch international. “Hij deed dat omdat hij in Madrid was beledigd door de fans van Atlético.”

LEES OOK. Nico Dijkshoorn voelde een diep ­medelijden met Ronaldo Jr: “Papa Cristiano gaf in een vol stadion seksuele voorlichting aan zijn zoon”

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard