Foto: BELGA
Alaphilippe zingt toepasselijk liedje

Greg Van Avermaet verwijt zichzelf niets ondanks “zure” tweede plek, Tiesj Benoot voelt zich “goed” ondanks bloedende knie

Greg Van Avermaet reed de perfecte finale in de tweede rit van de Tirreno-Adriatico, maar moest de overwinning in de laatste tientallen meters aan de Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck- Quick Step) laten. “Ik heb mezelf niets te verwijten.”

LEES OOK. Julian Alaphilippe geeft Greg Van Avermaet het nakijken in de Tirreno-Adriatico en zet de zegeteller van Deceuninck- Quick Step op 16

Op de slotklim van de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico regende het aanvallen, maar Van Avermaet bleef rustig. “Ik zat echt goed. Dit was ook een goeie arrivé voor mij. Iedereen zat met volle benen en dan probeerde ik aan te zetten. Toen Alaphilippe over me kwam schakelde ik een tandje hoger maar dat was meer uit wanhoop omdat ik hem zal wegrijden, maar dat hielp totaal niet.”

“Wat het verschil is met Alaphilippe? Hij is op dit moment gewoon net iets sterker. Tijdens de Strade Bianche was hij ook al super. Toen ik mijn sprint van ver inzette, verraste ik hem even. Maar hij was gewoon sneller. Aan het eind kwam ik nog wat dichter, maar het kalf was al verdronken.”

De vorm zit dus goed bij Greg, toch is hij teleurgesteld: “Het is zuur dat het opnieuw een tweede plek is, maar ik kan mezelf niets verwijten. Dat er iemand sterker en sneller is op dat moment is gewoon spijtig.”

Julian Alaphilippe: “Stybie bracht me nog mooi naar voren”

Twee ritzeges in de Vuelta San Juan, één in de Ronde van Colombia, de zege in de Strade Bianche en nu ook een overwinning in de Tirreno-Adriatico. “Het blijft inderdaad maar duren”, lachte Julian Alaphilippe zijn tanden bloot. “Zolang ik deze topvorm te pakken heb, moet ik ervan profiteren. Vandaag verliep alles ook weer perfect en de ploeg maakte de wedstrijd hard, ideaal voor mij. De finale hebben we echt gecontroleerd en Zdenek loodste me door de laatste kilometers. Zijn taak was mee te springen met een ontsnapping op het eind en dat deed hij ook. Ik hield me kalm. Werd hij gegrepen, dan was het aan mij om te sprinten. Er volgde een hergroepering, ik wist dat ik geduldig moest blijven op het eind en mijn sprint moest afwachten. Stybie bracht me nog mooi naar voren, daarna was het aan mij en het lukte.”

De Fransman staat nu achtste, op 27 seconden van leider Adam Yates. “Of ik bezig ben met dat eindklassement? Niet echt. Ik denk dat we woensdag te veel tijd hebben verloren. Adam Yates, Dumoulin en Roglic zijn goed in het tijdrijden en dus in het voordeel in die slottijdrit. Het is moeilijk in deze rittenkoers tijd te winnen. We zullen zien, ik bekijk het dag per dag.”

“I just can’t get enough”

In de wagen zong de olijke Fransman gretig mee op een gepast liedje van Depeche Mode: “I just can’t get enough, ik krijg er maar niet genoeg van...”

Tiesj Benoot heeft “goed gevoel” ondanks bloedende knie

Tiesj Benoot werd vierde maar hield daar een goed gevoel aan over: “Ik kwam vanuit achtste positie, denk ik, dus als ik bij de sprint in de goeie positie had gezeten, dan had ik top drie kunnen eindigen”, aldus Benoot. “Mijn knie is ook goed aan het genezen. De wonde is nog steeds diep en het bloedt nog steeds, maar ik heb er geen last van en ik kan ermee fietsen. Ik voel me goed en had er ook niet veel meer van verwacht vandaag. ”

In het nieuws